2013. dec. 5.

Revenge (Bosszú)


Ismét egy újabb sorozatajánló, csak most épp nem tőlem, hanem a drága húgomtól, aki lassacskán vendégbloggerré növi ki magát. Elöljáróban csak annyit, hogy én is imádom ezt a sorit, csak most nem én, hanem húgom írt róla nektek. :) Jelenleg fut Amerikában a 3. évad, az első kettő már magyar szinkronnal is elérhető. Most ismétli az M2 csatorna esténként 21:10-től, éppen a 2. évad közepe körül járnak. És a végére egy kis érdekesség tőlem: a Revenge a Monte Cristó grófja klasszikus történet modern feldolgozása női főszereplővel.

Sorozatajánló Ramitól:

Ezt a sorozatot drága nővéremnek köszönhetem, mert ő volt az, aki a hónap elején rávett, hogy belekezdjek. Bevallom, amikor mondta, hogy nézzek bele a „Bosszú” című sorozatba, egyből azt hittem, hogy ez is egy újabb „csak neki tetszik és én soha nem fogom megérteni, hogy miért” sorozat lesz (lásd Dél Királynője vagy a híres Gossip Girl), de nem így történt. Éppen ezért lehet az is, hogy - amikor már lassan ledarálom az eddigi összes részt a sorozatból - én magam írom ezt az ajánlót és nem ő, mert szerintem jobban megszerettem nála. Ez pedig meglepett engem is, mert az összefoglalóból vagy a promó képekből (még milyen promó képek... jó ég!) a Revenge tipikusan olyan sorozatnak tűnt, ami nekem nem szokott tetszeni. De aztán megnéztem az első részt és teljesen berántott magába ez a világ.

A történet Amanda Clarke-ról szól, akinek az apját még kiskorában gazdag és befolyásos emberek tönkretették, ezért Amanda később - személyazonosságot cserélve Emily Thorne-al - visszatér, hogy megbosszulja ezt. Sok szappanoperából átemelt dolog van benne, ezt elismerem. Viszont ami egyedivé és szerintem szerethetővé, élvezetessé és főként függővé teszi az embert, azok a következő dolgok.
A sorozat eddigi részeit megnézve bátran elmondhatom, hogy eddig, kb. 10 rész, ha valamelyest unalmasabb volt a többinél (unalmasabb, nem unalmas!), viszont általában minden epizód tele van izgalmas csavarokkal és nyitott végekkel, amiért a körmömet rágva ültem le minden részt nézni.

Emily Thorne

A remek sztorihoz és történetvezetéshez hozzájön egy rakás kiforrott és érdekes karakter (mondjuk kár, hogy ekkora nagy kontrasztok vannak a sorozat karakterei között, mert aki nem nagyon érdekes, az meg nagyon, de nagyon unalmas és átlagos). Köztük maga a főszereplő is, ami igen furcsa, mert általában a sorozatokban a főszereplőt soha nem szoktam szeretni. :D Emily egy kemény, karakán és kitartó nő, szereti maga intézni a dolgait, nehezen nyílik meg és még nehezebben enged bárkit a közelébe. Ennek ellenére (vagy éppen ezért?) mégis szerethető, talán az apja iránt tanúsított szeretete és lojalitása miatt, vagy lehet csak azért, mert nekem mindig is bejöttek az erős női karakterek, legyen szó sorozatról, filmről, vagy akár könyvről. És ebből fakad az is, hogy ebben a sorozatban a bevett történettel ellentétben itt Emily az, aki mindig megmenti a szerelmét és nem fordítva, ami nekem kifejezetten imponál.

Conrad és Victoria Grayson

Victoria és Conrad Grayson a sorozat „gonoszai”, ám valamiért őket nehezen tudom utálni, inkább már csak egy fáradt sóhajjal veszem tudomásul, hogy miket művelnek, vagy jókat nevetek azon, ahogyan megpróbálják egymást elviselni. Egyértelműen érezhető a két színész közötti kémia, minden dialógusokat imádom, de főleg azt, hogy eleinte megpróbáltam eldönteni, hogy kinek van igaza, vagy, hogy ki a gonoszabb a másikkal, vagyis megpróbáltam valaki mellé állni, de mára rájöttem arra, hogy ők direkt így lettek megírva, hogy tulajdonképpen ugyanolyan jók és rosszak is és tökéletesen kiegészítik, illetve megérdemlik egymást.

Nolan Ross

És a sorozat legjobb karaktere az én szememben egyértelműen Nolan Ross, a számítógép zseni, hacker és multimilliomos legjobb barát, aki mindig ott van Emily mellett már az első résztől fogva. Nolan tipikusan az a karakter, akit az írók olyan precizitással alkottak meg, hogy nincs olyan ember, aki ne szeretné. (ahogyan ilyen pl. Tyrion Lannister vagy Magnus Bane is. Fel a kezeket, ki nem szereti Tyriont?!) Okos, vicces, lojális és hűséges, imádom az összes jelenetét, beszólását, történetszálát és én személy szerint szerettem Tylerrel (akinél látszott, hogy Nolan annyira szeretne valakit, aki törődik vele), Padmával (számomra gyors volt az összehozásuk, de ennek ellenére nagyon szerettem őket együtt), Marco-val és Patrickkel is. Mondjuk azt már kevésbé, hogy általában akikkel kapcsolatba kerül, azok csak kihasználják és/vagy elárulják. (tudom, miben settenkedsz Patrick, engem nem versz át!)

Emily és Nolan

A sorozat szintén nagy erőssége és „megfogó” eleme az Emily és Nolan (#Nemily) közötti barátság, hogy szépen lassan, de biztosan olyanok lesznek szinte, mint a testvérek. Ez mind szép és jó és lehet, csak én vagyok így, de nekem Emily részéről sokszor nem jön át ez a nagy barátság. Nolan majdnem meghalt miatta (többször is), folyton fedezi őt, ami miatt nem egy kapcsolata tönkrement, egyszóval mindent megtesz érte az első pillanattól fogva, viszont Emilynél ugyanazt nem látom viszont. Ha már vészhelyzetről van szó, akkor természetesen rohan segíteni és megmenteni Nolant, de amúgy egy kedves szava nincs hozzá (mondjuk, kihez van?). Nem érdeklődik, hogy mi van vele, az 1x10 részben (amikor már rég megbízhatott volna Nolanben) szemrebbenés nélkül elárulja és még neki áll feljebb, sőt még a 2. évadban nem egyszer cserbenhagyja (Padmás eset) vagy éppen nem a legjobb barátként viselkedik (Nolan apja meghal dolog). És akkor ezek még csak néhány hirtelen eszembe jutott dolgok voltak. Szóval én látom ezt és tetszik Nemily meg minden, de annak jobban örülnék, ha az írók jobban erőltetnék a barátságot Emily részéről is. 

A többi karakterről még lehetne írni, de minek? Daniel papírmasé figura, akinél az 1. évad elején azt hittem, hogy történni fog valami, de aztán mégsem és ráadásul akkor jött a 2. évad…, Jack szintén átlagos, Amandával az elején nagyon tetszettek, aztán jött a gyerek, óh jaj; Charlotte-ot és Declant bírtam, Charlotte random „behülyüléseit” már kevésbé. Aidenről pedig nem éri meg beszélni sem.
Összegezve ez egy nagyon jó kis sorozat, ami betekintést nyújt a gazdagok (vállalkozók és politikusok) világába, ami tele van ármánnyal, színlelt mosollyal és különböző játszmákkal, amik a felszín alatt folynak.
Értékelés: 10/10

Előzetesek:
Angol:















Magyar:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...