2013. dec. 31.

2013 év végi értékelés: A LEGJOBBAK!


Az idei utolsó posztban az év legjobbjait mutatom be nektek, legalábbis amelyiket én a legjobbnak gondolom. Ismét rengeteg könyv, film és sorozat közül lehetett választani, hiszen az ide évben is rengeteg újdonságot olvastam/néztem. Mondhatnám azt, hogy nehéz volt a döntés, de akkor hazudnék. Hiszen minden kategóriában egyértelmű volt, hogy ki/kik emelkedtek ki a legjobban, ahol meg nem tudtam dönteni, ott több első helyezettet avattam. (A címekre kattintva elolvashatjátok a korábbi írásaimat a győztesekről.)

1. Legjobb film: HAJSZA A GYŐZELEMÉRTAZ ÉHEZŐK VIADALA: FUTÓTŰZ

Vitathatatlanul az idei év két legjobb filmje számomra, habár ha őszinte akarok lenni, akkor Hajsza a győzelemért egy kicsit megelőzi a szívemben a Futótüzet, de Suzanne Collins második könyvéből készült könyves adaptáció is igazán remek lett, majdnem teljesen hű a könyvhöz, amiért jár a hatalmas pacsi.

2. Legjobb sorozat: ARROW+ SHERLOCK


Az Arrow (A zöld íjász) még mindig nagy kedvenc és a második évad már most sokkal izgalmasabb és összetettebb, mint az első valaha volt. Rengeteg új karakter és sokkal érdekesebb fő ellenség bukkant fel idáig, Laurel szerencsére egyre kevesebbet szerepel, aminek ujjongva örülök. Izgatottan várom a második évad második felét, ami januárban folytatódik.
A Sherlock tudom, hogy nem idei sorozat, de én csak most fedeztem fel magamnak, és rögtön kedvenc lett. Igazi angol sorozat, Benedict Chumberbatch és Martin Freeman nagy kedvencek lettek és az eddigi mind a hat Sherlock részt imádom. A magyar szinkron itt tökéletes lett, ami igen nagy csoda manapság. Két év után 2014 január 1.-től (vagyis HOLNAPTÓL, TE JÓ ÉG!!!) végre folytatódik a sorozat az olyannyira várt harmadik évaddal Angliában. Annak, hogy csak idén fedeztem fel a sorozatot, egyetlen pozitívuma van, így nem kellett sokat várnom a többiekkel ellentétben a folytatásra.

3. Legjobb könyv: Karen Marie Moning: TÜNDÉRKRÓNIKÁK SOROZAT+ Jeaniene Frost: CAT ÉS BONES VÁMPÍRVADÁSZ SOROZAT+ Rachel Vincent: VÉRMACSKÁK SOROZAT




A kedvenc karaktereim az első két könyvsorozatból kerültek ki, így szerintem borítékolni lehetett, hogy mindkettő ott lesz az idei év kedvenc könyvei között. Rengeteg jó könyvet olvastam, de ez a három könyvsorozat lopta be magát legjobban a szívembe. Mindhármat nagyon ajánlom mindenkinek!

4. Az év meglepetése: REVENGE (Bosszú)
Jó, tudom, hogy ez se idei új sorozat, hanem már a harmadik évadnál tartanak, de az a helyzet, hogy az idei új sorozatok és filmek között nem nagyon volt semmi, amire azt mondtam volna, hogy ez számomra a nagy meglepetés.
A CW új sorozatai egy részét abbahagytam (Reignt és a The Tomorrow People-t kaszáltam, egyik se kötött le hosszú távon, a Reign meg csak idegesített, így abbahagytam mindkettőt, pedig az elején mindkettő ígéretesen indult).
A többi új sorozat, amit idén kezdtem, mind elmegy, de egyik se nagy durranás, amire azt mondanám, hogy az ide év legjobb újonca. Még bizakodom a The 100-ban, ami midseason-ben 2014 márciusában indul majd a CW-n. Remélem abban nem kell csalódnom.
Így az ide év nagy meglepetése számomra a Revenge lett, amit egy csapásra megszerettem, pedig egyik este csak unalomból kezdtem el nézni az M2 csatornán. Az egyik legjobb drámasorozat jelenleg és iszonyatosan várom a folytatást a téli szünet után.

Ezzel a poszttal zárom az idei évet, jövőre várlak benneteket ugyanitt és ugyanígy. Lesz pár újdonság, amit tervezek, reméljük, mindegyik összejön. :)

BOLDOG ÚJ ÉVET KÍVÁNOK MINDENKINEK!

Puszi: Anna

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...