2013. jan. 13.

Így jártam anyátokkal (How I met your mother)



Ezen jeles alkalommal egy sorozatajánló következik, méghozzá napjaink egyik leghíresebb és legkedveltebb sitcom-járól (szituációs komédia), vagyis az Így jártam anyátokkal-ról. Egyik barátnőm hatására kezdtem el nézni a sorozatot, és nagyon megtetszett, mert a Jóbarátok után kellett valami ahhoz hasonló sorozat, ami vicces, poénos és tele van érdekes karakterekkel és kalandokkal.

Miről is szól? 25 évvel a történet kezdete után Ted Mosby leülteti a gyerekeit, a fiát és a lányát, hogy elmesélje nekik, hogyan találkozott az anyjukkal. Az első részben megismerhetjük Ted barátait, Lily-t és Marshall-t, akik épp ekkor jegyzik el egymást, ezzel Ted-et arra sarkallva, hogy kezdje el keresni a nagy Őt, a nőcsábász Barney-t, aki meg folyton az érdekes életfelfogásával nyaggatja Ted-et, és azt szeretné ha ő is hozzá hasonlóan élné az életét. Ekkor találkozik Ted Robin-nal és egyből úgy gondolja, ő lesz a nagy Ő, de a sors egész mást tartogat számára...


Nekem a Jóbarátok volt a top kedvencem a sitcom-ok közül és még mindig azt tartom a legjobbnak, de az Így jártam anyátokkal sem olyan rossz. A főszereplő Ted igen cuki pofa, én nagyon bírom, a négy barátja is mind egyedi és érdekes karakter, nekem Barney a nagy kedvencem... és a párosok közül pedig Barney és Robin. Kedvenc részeim mikor valakinek a múltjába pillanthatunk bele, például tök vicces Robin kanadai popsztár múltjai, vagy épp azok a részek, amelyek Ted, Lily és Marshall egyetemi éveiről szólnak.
A sorozat folyamán rengeteg visszatérő mellékszereplőt is kapunk, akik akár híres emberek is lehetnek. Nagyon sok híres sztár tűnt fel egy-egy részben.


2005-ben kezdték el vetíteni Amerikában és már a 8. évadnál tart, ami ha hihetünk a pletykáknak, akkor az utolsó lesz, ami megnyugtató hír, hiszen ennek is már az utolsó néhány évada kezdett unalmassá válni. Túlzottan széthúzták a történetet, és még mindig nem tudtunk meg semmi lényegeset Ted jövendőbeli feleségéről. Találkozzon már végre a nővel és legyünk túl ezen az egészen!
Magyarországon ha jól tudom a Comedy Central vetíti, azt hiszem itt még csak a 7. évadnál tartanak, így magyarul is lehet nézni a sorozat nagy részét. Egy rész körülbelül 20 perces, és az évadok általában 21-22 részből állnak.

A lényeg tehát, ha szereted a sitcom-okat és ezt még nem próbáltad, akkor mindenképp megéri belenézni, szerintem igen jó és nagy rajongótábora van, ha meg nem jönnek be az ilyen poénos sorozatok, akkor bele se kezdj.
10/8

Trailer:

2 megjegyzés:

  1. Nem a 8. az utolsó, 9 évad lesz. Amúgy kicsit sem kezd unalmassá válni a vége felé, szerintem ugyanolyan jó. (sőt a 8. fergeteges) Habár én nem azért nézem, hogy megtudjam ki lesz "az anya", egyszerűen imádom.

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. Olvasom a neved, és elsőnek nem jut eszembe honnan ilyen ismerős... :) De aztán eszembe jutott, hogy ez Barney egyik csajozós trükkjének a címe. :)

      Közben igen, már én is hallottam, hogy lesz még egy (elvileg tényleg) befejező évad. Végre valahára a 8. évad végén lelepleződött az anya. Volt is nagy felháborodás és zúgolódás a tengerentúlon, sokan csalódtak a "nőben". Nekem egyelőre semmi bajom vele, a külseje alapján megítélni vétek lenne, majd meglátjuk milyen lesz a karaktere.

      És valóban igaz, hogy a 8. évad kellemes meglepetés volt, bízom benne, hogy a 9. is tartja a színvonalat és a sorozat méltón fogok búcsúzni. :)

      Törlés

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...