2012. dec. 28.

2012. év végi értékelés: A LEGJOBB KARAKTEREK: Katniss, Cas és Malec


Év végi értékelésemet a legjobb karakterekkel/szereplőkkel folytatom, ami három kategóriát foglal magába. Legjobb női főszereplő, legjobb férfi főszereplő és a legjobb páros. Mindegyik győztes a könyves világból származik és ez csakis a saját szubjektív véleményem, azon könyvekből kiválasztva, melyeket ebben az évben olvastam.:)

1. Legjobb női főszereplő: KATNISS EVERDEEN (Suzanne Collins: Az éhezők viadala)



Ki más nyerhetné meg ezt a díjat, mint Katniss Everdeen? Hisz nincs is nála erősebb, magabiztosabb és igazabb női karakter, aki önként vesz részt egy véres viadalon a húga helyett, kétszer élve távozik a viadalról és megdönt egy zsarnoki kormányt. Önálló, keményszívű és nem az a tipikus kedves kislány női főszereplő, hanem olyas valaki, akire megéri felnézni és akit megéri követni.

Imádom a könyves Katniss-t, és a filmben Jennifer Lawrence szintén élethűen és tökéletesen keltette őt életre. Sokan panaszkodtak, hogy egy éhező lány szerepére nem egy ilyen pufók képű és igen jó testi állapotban lévő színésznőt kellett volna választani, de én azt mondom, hogy Lawrence generációnk egyik legtehetségesebb ifjú színésznője, és inkább örülnünk kellene, hogy ő kelti életre a harcos és eltöktélt Katniss-t.

2. Legjobb férfi főszereplő: CAS LOWOOD (Kendare Blake: Vérbe öltözött Anna, A rémálmok lánya)


Kendare Blake Anna könyveinek férfi főszereplője az egyik legjobb amit olvastam, bár ha őszinte akarok lenni, nem volt túl sok ellenfele. Cas okos, helyes, szellemes, kötelességtudó, akinek a legfontosabb a munkája, vagyis a szellemvadászat, és aki tényleg olyan mint egy igazi tinédzser. Általában ha férfi főszereplő van egy könyvben, akkor az a legtöbb esetben lányosra sikeredik, de Cas nem olyan lett. Nagyon megkedveltem őt és kicsit sajnálom, hogy már nem lesz több Anna könyv, de hát inkább ez, minthogy rossz folytatásokkal rontsák el az eddigieket.

3. A legjobb páros: MAGNUS BANE és ALEC LIGHTWOOD (Cassandra Clare: A végzet ereklyéi sorozat)





Tudom, hogy melegpár, de nem érdekel, náluk aranyosabb párossal még nem találkoztam, imádom őket külön, de együtt még jobban, így nagyon remélem, hogy végül összejönnek a könyvsorozat végén és eztán örökre együtt maradnak. Komolyan, jobban szurkolok nekik, mint Jace-nek és Clary-nek.

Ui: Az utolsó év értékelő poszt az év kedvenceiről (könyv, film, sorozat) fog szólni.:)

1 megjegyzés:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...