2012. okt. 28.

Arrow (A Zöld Íjász)


Szereted a képregényeket? Nézted valaha a Smallville-t és tetszett a sorozat? Vagy netán imádtad Nolan Batman filmjeit? Ha legalább az egyik kérdésre igennel feleltél akkor ezt a sorozatot neked találták ki. Íme egy újabb sorozatajánló... immáron tőlem.
Ez egy teljesen új sorozat, három hete kezdték el vetíteni Amerikában ha jól tudom... tesóm hívta fel rá a figyelmem és addig nyagatott vele, míg megnéztem... és természetesen tetszett.

Mivel a sorozat még most indult Amerikában, így nincs hivatalos magyar címe, az "Arrow" magyarul azt jelenti, hogy "nyíl". Ez elég béna cím lenne szerintem, így remélem ha egyszer Magyarországon vetíteni fogják akkor azt a címet adják neki, hogy "A Zöld Íjász". (Bár ahogy a magyar sorozatfordítókat és a "remek" szinkronkészítőket ismerem, valami béna címmel fognak így is előrukkolni...)

A történet: Oliver Queen vidáman éli a gazdag ficsur playboy-ok életét, mígnem az egyik hajókirándulásuk alkalmával balesetet nem szenvednek a társaival. Akkor a többiek meghalnak, és csak egyedül sikerül eljutnia egy szigetre, ahol 5 évvel később rátalálnak és megmentik. Az apja, akivel együtt utazott a hajón, halála előtt elmondta a fiának, hogy vagyonuk Starling City városának tönkretételéből származik, és az általa elkövetett hibákat Oliver-nek kellene jóvá tennie. 5 év után megmentik a szigetről és visszatér Starling City-be, hogy bevégezze azt a feladatot, amivel apja megbízta és hogy megmentse a városát... ekkor ölti magára a Zöld Íjász személyiségét elsőnek és egyből a rosszfiúk nyomába ered....



És hogy miért tetszik ennyire ez a sorozat.... mert imádom a képregényeket és Zöld Íjászt már régebben a Smallville-ben  megkedveltem. Elsőnek azt akarom kiemelni, hogy aki ismeri a Smallville-beli Oliver Queen-t, nos az felejtse el nyomban, mert ennek semmi köze ahhoz a történethez. Itt a Zöld Íjász története teljesen a kezdetektől indul, és a főszereplőt sem az a színész alakítja, akit a Smallville-ben láthattunk. (Hogy ez jó vagy rossz arról vitatkozhatánk, személy szerint én szívesen láttam volna most is a képernyőn Justin Hartley-t, de sokaknak biztosan be fog jönni Stephen Ammel). És tudom, hogy csak részletkérdés, de lehetne szőkébb a haja...




Eddig az első két részt láttam, amelyek tetszettek valamilyen szinten, persze az még nagyon látszik az egészen, hogy egy valószínűleg több évadot megélő sorozat első két része, vagyis nagyjából semmi izgalmas nem történik egy-két verekős jeleneten kívül. Mégis ott van benne a potenciál, és én látom, hogy be fogja tölteni az űrt, amit mondjuk a Smallville vagy az immáron véget érő Batman filmek hagytak maguk után.

Amúgy a Batman-ra visszatérve... Nolan filmjeinek sötét és realisztus ábrázolása, a szuperhősök emberibbé tétele erre a sorozatra is nagyban rányomta a bélyegét (mint általában minden szuperhősös adaptációra manapság)...  Az Arrow hasonló stílusban készült, megspékelve egy kis narrációval, hiszen a főszereplő folyamatosan megosztja velünk a gondolatait, amit én mindig nagyon imádok, hiszen így közelebb érzem magamhoz a karaktert és jobban megszerethetem.
A sorozat eseményei két szálon futnak, elsőnek itt a jelen, és Oliver pedig mindig vissza-vissza emlékszik arra, hogy milyen volt a hajóbaleset, meg hogy mi történt vele az 5 év alatt, amit a szigeten töltött, így az évad során gondolom megtudhatjuk, hogyan lett belőle a  Zöld Íjász meg ilyenek... minden titokra fény derül.



Hogy a sorozat többi szereplőjéről is ejtsek pár szót, csak annyit mondhatok, hogy a nagyrészük tipikus mellékszereplő, a főhös (valószínűsíthető) szerelme, engem Louis Lane-re emlékeztet (Smallville), és míg Louis-t imádtam, itt Laurel Lance viselkedésétől és megnyilvánulásaitól csak a fejemet vertem a falba... Aztán ott van még Oliver húga, Thea, aki eddig csak egy kis nyafka, elkényeztetett libának tűnik... de a beceneve (Speedy) sejteti számunkra, hogy talán idővel egy fontosabb karakter válik belőle... és akkor ott van Oliver legjobb barátja Tommy, akinek vicces beszólásai eddig mindent vittek. Meg persze van egy nyomozó, aki majd folyton a Zöld Íjász nyomában kajtat, egy idegesítő és rosszban sántikáló anya, meg annak új férje, akik tuti még nagy bajt kavarnak szerintem.... meg egy csomó ellenség, akiket le kell győzni.



A lényeg, hogy szerintem ez a sorozat (habár elég lassan indult) idővel egyre jobbá és jobbá válhat, épp ezért nekem bejött, és nézni fogom eztán folyamatosan. A teljes első évadot berendelték, hiszen Amerikában egészen jól szerepelt az első két rész a nézettségét tekintve, így egy évad már biztosan készülni fog belőle... és hogy aztán mi lesz... majd az idő eldönti.... de reménykedjünk abban, hogy részről részre egyre izgisebb és rejtélyesebb lesz, és hogy nem fogják elkaszálni egy év után.
10/9

1. évad trailer:

FRISSÍTVE!!!!!!!!!! (2013.01.25.)

Nemrég tudomásomra jutott, hogy Magyarországon elkezdik vetíteni a sorozatot, méghozzá az Rtl-en, így aki nem szereti felirattal nézni, hanem a szinkronos verziót jobban kedveli, annak itt a nagy lehetőség. Értesüléseim szerint 2013. február 1.-étől (péntek) kezdik vetíteni, rögtön az első nap két résszel indítanak, aztán pedig hetente egy rész következik, van már egy-két szinkronos előzetes, azokat mindjárt bepakolom ide.
Nos, nagyon örülök annak, hogy az Rtl ilyen hamar felfigyelt erre a sorozatra, és mivel elég jó idősávba rakták (21:25-kor kezdődik), így szerintem sokakat érdekelni fog, és meg tudják nézni. Az előzetesek alapján a szinkron sem annyira rossz, eddig még tűrhető és azt majdnem elfelejtettem, hogy a sorozatnak akkor már van hivatalos magyar címe, ez pedig: A ZÖLD ÍJÁSZ!!!!!!
Igazán örülök, hogy ez a címet adták ennek a sorozatnak, és nem valami bénaságot, hisz ez képregény karakter neve, minden más hülyén hangzott volna... így a tökéletes. (Köszönöm az Rtl-nek innen a távolból, hogy nem rontották el valami hülye címmel az egészet).
Nos az biztos, hogy én jövőhét pénteken ott fogok ülni a tévéképernyő előtt és tesómmal nézni fogjuk magyar szinkronnal (is). Egyetlen aggodalmam, hogy ilyen korán elkezdik MO-on vetíteni, hogy Amerikában még csak 10 rész ment le, és ha most itt elkezdi adni az Rtl, akkor a végén még beérik egymást, és akkor szünetet kell tartani, mert nem marad több rész.
Akkor ennyi elég is volt az áradozásból, és lássuk a magyar szinkronos előzeteseket!
1. évad előzetes:
1. rész jelenet:
2. rész jelenet:

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...